© Roland Heitink
ARNHEM - 27 November 2019 - De provincie Gelderland heeft sinds mei van dit jaar al meer dan een ton uitgegeven aan het opruimen van drugsafval. De provincie betaalt tot 50 procent van de kosten voor de afvoer van de gedumpte chemicaliën.

Eerder was er een landelijke regeling om de kosten te dekken, maar daar ging in januari 2018 een streep door. De provincie kwam uiteindelijk over de brug en bood grondeigenaren een vergoeding van maximaal 50 procent. Ook grondeigenaren die in de maanden daarvoor werden getroffen, konden een vergoeding aanvragen.

Nieuwe regeling

Binnenkort komt de provincie met een nieuwe regeling: dan worden de kosten bij particulieren voor honderd procent vergoed. Andere overheden kunnen tot 50 procent declareren. Volgens de provincie wordt die regeling met terugwerkende kracht ingezet. 

Afgelopen maandag trok de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch aan de bel vanwege een rits aan lozingen in de omgeving van Arnhem. De kosten voor een drugsdumping kunnen makkelijk tot 10.000 of 15.000 euro oplopen.

Zie ook:

 

Bron: Omroep Gelderland.