X

Nieuws

29 november 2021

NITRAATKLAPPERS EN VALS GELD GEVONDEN BIJ CONTROLE IN VELUWSE BOSSEN

Een grote controle op vuurwerk en stroperij in bos- en buitengebieden op de Noord-Veluwe en in Apeldoorn hebben flink wat vuurwerk opgeleverd. Daarnaast werden er meerdere personen aangehouden. De controles vonden plaats op vrijdag 26 en zaterdag 27 november onder toezicht van Stichting Groennetwerk.

Ieder jaar worden er bewuste controles in het Gelderse buitengebied uitgevoerd. Bij de stichting zijn boa’s van verschillende terrein beherende organisaties aangesloten. Afgelopen vrijdag en zaterdag werden zij geassisteerd door buitengewoon opsporingsambtenaren en ambtenaren van de politie en Koninklijke marechaussee. Hierbij werd tussen 19.00 uur en 01.00 uur gepost op verschillende doorgaande wegen. 

Voertuigen werden gecontroleerd en de buit was groot: in totaal 470 stuks nitraat, 157 stuks cobra 6, divers consumentenvuurwerk en een wapenstok werden in beslag genomen. Eén bestuurder had vals geld in bezit. Vier mensen werden aangehouden voor het rijden onder invloed van drank of drugs en daarbij werd een voertuig in beslag genomen. 

De controles zijn ook aanleiding geweest voor het starten van diverse onderzoeken. De surveillerende eenheden hebben deze dagen 21 bekeuringen uitgeschreven omdat mensen zich in het bosgebied bevonden na zonsondergang en een geslotenverklaring voor motorvoertuigen negeerden. De actie toont volgens de stichting aan dat deze gezamenlijke controles in bos- en buitengebieden nuttig en noodzakelijk zijn.

Lees hier het artikel van de Stentor

Bron: De Stentor