X

Nieuws

07 juni 2022

HANDHAVERS EN POLITIE SLAAN HANDEN INEEN TIJDENS GEZAMENLIJKE CONTROLE IN LUNTEREN

Handhavers van diverse organisaties en de politie hebben zaterdagavond de handen ineen geslagen om op te treden tegen overtredingen in het buitengebied van Lunteren. De aanleiding voor het grote aantal controleurs was onder andere het feit dat er met enige regelmaat met motoren gereden wordt in en om de Goudsberg aan de Hessenweg in Lunteren.

Aan de handhavingsactie deden onder andere groene buitengewoon opsporingsambtenaren van de gemeente Ede, Hoge Veluwe en het Geldersch Landschap mee. Naast de politie deed ook de Koninklijke Marechaussee mee aan de controle. Zij leverden twee motorrijders.

Er werd zaterdagavond 22 maal proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een gesloten verklaring. Twee mensen werden beboet omdat zij een hond los lieten lopen. Verder werd een persoon bekeurd omdat hij het stopteken van een opsporingsambtenaar negeerde, en kreeg iemand een prent omdat het voertuig waarmee hij zich verplaatste niet voorzien was van een kentekenplaat. Eén persoon uitte zich beledigend waarvoor hij een bekeuring kreeg en één bestuurder bleek een motorvoertuig te besturen onder invloed van alcohol. Ook hij kreeg een prent.

Voornamelijk het crossen met motoren in en rondom de Goudsberg is diverse organisaties, maar ook omwonenden en gebruikers van de Goudsberg, een doorn in het oog. Daarnaast levert het crossen met motoren gevaarlijke situaties op. ,,We zullen dit soort acties dus blijven herhalen’’, aldus één van de controleurs. 

Bron: EDE Stad.nl