X

Nieuws

September 2022

ROOFVOGELVERVOLGING IN NEDERLAND ALLEDAAGSE PRAKTIJK

Bij roofvogelvervolging denk je al snel aan ‘middeleeuwse praktijken’, maar niets is minder waar. Nog altijd worden in Nederland roofvogels gedood, omdat sommige mensen ze beschouwen als concurrent van de jacht, of omdat ze de tanende weidevogelpopulatie zouden veroorzaken, samen met vossen, kraaien en katten.
[+] Lees meer...
June 2022

HANDHAVERS EN POLITIE SLAAN HANDEN INEEN TIJDENS GEZAMENLIJKE CONTROLE IN LUNTEREN

Handhavers van diverse organisaties en de politie hebben zaterdagavond de handen ineen geslagen om op te treden tegen overtredingen in het buitengebied van Lunteren. De aanleiding voor het grote aantal controleurs was onder andere het feit dat er met enige regelmaat met motoren gereden wordt in en om de Goudsberg aan de Hessenweg in Lunteren.
[+] Lees meer...

WOLF OVERLIJDT NA AANRIJDING OP A50 BIJ APELDOORN

Een jonge wolvin is afgelopen nacht doodgereden op de A50. Het dier werd gevonden ter hoogte van Apeldoorn-Noord.
[+] Lees meer...
May 2022

POLITIE NEEMT VANGKOOIEN, JACHTGEWEER EN BESCHERMDE VOGEL IN BESLAG IN WINTERSWIJK

Diverse bekeuringen, inbeslagname van vangkooien, van een jachtgeweer en van een ongeringde, beschermde vogel. Dat is het resultaat van een gezamenlijke controle deze maandag in Winterswijk van de dierenpolitie, provincie Gelderland en de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit.
[+] Lees meer...

AUTOMOBILIST WIJKT UIT VOOR OVERSTEKENDE REEEN EN RIJDT TEGEN BOOM

Een auto is dinsdagavond op de Koningsweg in Wehl zijwaarts tegen een boom gereden nadat de bestuurder uitweek voor overstekende reeën. In de auto zaten drie personen. De politie heeft hen geadviseerd om naar de huisartsenpost te gaan.
[+] Lees meer...
April 2022

AANGIFTE TEGEN LEISURELANDS NA BESCHADIGING DASSENBURCHT EMST

Aangifte tegen LeisureLands na beschadiging dassenburcht in Emst: ‘Misdaad tegen kwetsbare natuur’. De grootschalige snoeiwerkzaamheden aan zwemplas Kievitsveld in Emst kunnen een vervelend staartje krijgen voor beheerder LeisureLands.
[+] Lees meer...
March 2022

MEERDERE WAARSCHUWINGEN EN BEKEURINGEN TIJDENS CONTROLE BUITENGEBIED AALTEN

Op zaterdag 12 maart zijn in het buitengebied van de gemeente Aalten controles uitgevoerd. Hierbij werden acht bekeuringen uitgeschreven. Ook kregen meerdere mensen een waarschuwing.
[+] Lees meer...
January 2022

DAS ILLEGAAL DOODGESCHOTEN OP DE VELUWE, STAATSBOSBEHEER PLEIT VOOR SPECIAAL TEAM

Een das is door een kogel om het leven gekomen op de Veluwe. Dat meldt Staatsbosbeheer op social media. Het dode dier is afgelopen maand onder verdachte omstandigheden aangetroffen in het natuurgebied. ‘Na onderzoek werd ons vermoeden bevestigd, de das was illegaal geschoten.’
[+] Lees meer...
December 2021

MANNELIJKE WOLF DOODGEREDEN IN DE BUURT VAN ELSPEET

Op de provinciale weg N310 bij Elspeet is woensdagavond een mannelijke wolf doodgereden, meldt de Zoogdiervereniging. De vacht van het dier was in "matige conditie", meldt de organisatie. Over de identiteit van de wolf is nog veel onduidelijk. Mogelijk gaat het om een lid van een roedel op de noordelijke Veluwe. Daar wordt verder onderzoek naar gedaan.
[+] Lees meer...

BOSWACHTERS DELEN MEER BOETES UIT, TOT ONVREDE VAN HONDENBAASJES

Boswachters delen meer boetes uit, tot onvrede van hondenbaasjes. ‘Ik stak mijn middelvinger naar hem op’ Tweeënhalf keer zoveel parkeerbonnen, veel meer boetes voor loslopende honden, en ruzie met natuurbezoekers die hun ID-kaart niet willen tonen. Boswachters hebben twee pittige jaren achter de rug.
[+] Lees meer...
Pagina 2 van 3 Eerste 1[2]3 Laatste